Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 10:00

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care omul de afaceri Cristian Burci a preluat controlul asupra postului Prima TV, la sfarşitul anului 2013.

Este vorba despre tranzactia dintre SC Graffiti Red SRL, companie controlata de Cristian Burci, cel care detine si trustul Adevarul, si societatile SBS Broadcasting Media SRL si Prime Time Productions SRL.

Autoritatea va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii ei cu un mediu concurential normal, informează Consiliul Concurenţei. O decizie in acest sens va fi emisa in termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva.

Domeniile de activitate ale companiilor respective sunt: servicii de reprezentare media, servicii de creatie, productie si promovare publicitara, servicii de relatii publice, servicii cercetare si studii de piata, editare si comercializare ziare si reviste, editare si comercializare carti, DVD-uri si inserturi, comercializare spatii publicitare, servicii tipografice pentru terti, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fara plata, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune.