10 august 2022

Consiliul Judeţean Covasna a lansat „consultarea tinerilor”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consultarea online, organizată de Consiliul Judeţean Covasna, a avut succes în rândul tinerilor, în primele 5 zile de la lansare fiind completată de peste 500 de persoane. Rezultatele chestionarului, adresat tinerilor români şi maghiari, vor sta la baza planului de acţiune pentru tineretul covăsnean.

Consiliul Judeţean Covasna a organizat consultarea după succesul consultărilor din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc. Consultarea este adresată mai multor grupe de vârstă, de la tinerii care tocmai termină şcoala până la cei care sunt prezenţi pe piaţa muncii, sunt părinţi tineri etc.

Cele 24 de întrebări din chestionar acoperă teme privind educaţia, locuinţe, piaţa muncii şi creşterea copiilor, întemeierea unei familii, conştientizarea privind problemele mediului înconjurător, oportunităţi recreative, siguranţa publică, e-administraţie şi problematica emigrării.

„Obiectivul consultării este de a identifica necesităţile şi aşteptările tinerilor covăsneni, de a cunoaşte care e viziunea tinerilor legată de judeţ”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Jakab Istvan Barna, precizând că răspunsurile vor sta la baza elaborării planului de acţiune pentru tineretul covăsnean care va conţine o serie de programe dedicate tinerilor. „Eu sunt convins că judeţul Covasna este un loc unde să creşti, să întemeiezi o familie, să-ţi faci planuri de viitor. Acum cerem părerea tinerilor să formuleze cum ar dori să fie acest judeţ, ei fiind cei cu care vom scrie împreună viitorul acestei regiuni. De aceea îi rog pe tinerii covăsneni să răspundă cât mai mulţi la chestionar şi să promoveze iniţiativa noastră” – a mai spus vicepreşedintele.

Consultarea online (click aici: https://bit.ly/3gq5HX4) poate fi completată până la 15 mai, chestionarul se poate accesa şi pe pagina de Facebook a vicepreşedintelui Jakab Istvan Barna.