Publicat: 18 Aprilie, 2019 - 20:00
Share

Am semnat joi, 18 aprilie, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean și ai Crucii Roșii Ilfov un protocol de cooperare privind derularea campaniei ”Siguranța Rutieră în Ilfov”. Scopul campaniei este reducerea numărului de accidente, în contextul traficului tot mai aglomerat din jurul Capitalei.

Proiectul prevede cursuri de educație rutieră, pe care polițiști și voluntari ai Crucii Roșii le vor ține, din aprilie până în decembrie, în școlile și liceele din județul Ilfov. Am asistat azi la un asemnea curs. Timp de oră, voluntarii și polițiștii au vorbit despre regulile de circulație, astfel încât elevii să conștientizeze pericolele, să fie mai atenți pe stradă și astfel să poată evita accidentele. Cursurile au și o componentă practică, de prim ajutor și sunt adaptate tipului de învățământ - gimnaziu sau liceu. În acest fel, tinerii care se pregătesc să își ia permisul vor avea un ajutor în plus, pentru pregătirea examenului.

Noi, la Consiliul Județean, avem ca obiectiv major creșterea calității vieții. Am făcut grădinițe cu program prelungit, am modernizat școli, am investit în afterschool, pregătim implementarea învățământului dual. În trecut, am oferit câte 25 de mii de euro tinerilor care voiau să își deschidă o afacere, acum vom lansa un incubator de afaceri și ne gândim la facilități pentru firmele care își stabilesc sediul în Ilfov.  Am reabilitat și reabilităm în continuare drumuri, cu bani europeni și cu fonduri proprii, prin Serviciul de Reabilitare Drumuri Județene. Avem în curs reabilitări pe 40 de kilometri de drumuri județene și în plan, pentru anul acesta, reabilitări pe alți 50 de kilometri. Cu serviciul propriu am reparat, până acum, 9 kilometri de drumuri și am pus marcaje rutiere pe 38 de kilometri. Siguranța rutieră intră la capitolul măsuri pentru creșterea calității vieții.

Campania de educație rutieră este doar primul pas. Avem în procedură de licitație  o achiziție de lucrări de semnalizare. Asta înseamnă marcaje rutiere pe drumurile județene, cu accent pe zona din proximitatea unităților de învățământ, indicatoare rutiere, dar și realizarea de garduri de protecție, în fața școlilor. Lucrările vor începe la vară și sperăm să fie gata până la finele anului. 

Tag-uri Geo: