15 august 2022

Consiliul Judeţean Sibiu a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie cu aparatură de ultimă generaţie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu aparatură şi echipamente medicale moderne şi performante, printr-un proiect cu fonduri europene în valoarea totală de 815.315 lei, accesat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Principalele echipamente şi dotări sunt: pletismograf de ultimă generaţie, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreţii pleurale, centrifugă şi termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum şi lămpi bactericide, maşină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicaţie, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente şi materiale sanitare.

„Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituţiei noastre cu aparatură nouă, de ultimă generaţie este un demers pe care l-am realizat constant şi care ne preocupă permanent. Reuşim astfel să creştem calitatea serviciilor medicale şi să îmbunătăţim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din judeţul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generaţie atât Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cât şi Spitalul Clinic de Psihiatrie”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Conform datelor statistice, numărul cetăţenilor care apelează la serviciile oferite în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creştere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultaţiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167 de persoane, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

„Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din judeţ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid şi corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate.

Mulţumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reuşit să ne ajute să achiziţionăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Sibiu

Sursa foto Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu