6 iulie 2022

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat lucrările de consolidare pe DJ 142 J Şeica Mare – Şeica Mică

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În 2021, CJ Sibiu a refăcut patru tronsoane de drum judeţean afectate de calamităţi

Valoarea totală a investiţiilor: peste 4 milioane de lei

Lucrările de consolidare pe drumul judeţean DJ 142 J Şeica Mare – Şeica Mică au fost finalizate de Consiliul Judeţean Sibiu iar circulaţia rutieră a fost deschisă, participanţii la trafic putându-se deplasa în siguranţă. Consolidarea şi refacerea drumului au avut loc pe un tronson situat într-o zonă cu un grad ridicat de risc pentru producerea alunecărilor de teren, mai ales în urma precipitaţiilor abundente repetate.

Lucrările de execuţie şi proiectul tehnic au fost realizate de către asocierea de firme Prodial SRL şi GG TEHNIC PROIECT SRL, valoarea acestora ridicându-se la suma de 2.432.720,59 lei cu TVA.

Principalele lucrări au constat în realizarea unei fundaţii pe 30 de coloane forate, executarea terasamentelor şi a rigolelor, refacerea platformei drumului şi a zidului de sprijin, iar în partea superioară a drumului a fost amplasat un parapet metalic de tip greu.

De asemenea, în cursul anului 2021, Consiliul Judeţean Sibiu a intervenit pentru consolidarea a încă trei drumuri judeţene afectate de calamităţi, valoarea investiţiilor fiind de 1.643.127,39 milioane de lei cu TVA.

Este vorba despre refacerea podeţului de pe DJ 106 M, în intravilanul comunei Gura Râului, care a fost distrus de precipitaţiile abundente şi a afectat o bandă de circulaţie a drumului judeţean, despre DJ 106 A Sibiu – Păltiniş (în zona intersecţiei cu DJ 106 D Răşinari – Poplaca), unde au fost realizate lucrări pentru consolidarea zidului de sprijin şi de DJ 106 E între localităţile Tilişca şi Rod, unde s-a reconstruit structura zidului de sprijin din zidărie de piatră rostuită cu mortar, s-au executat şanţuri şi s-a refăcut structura rutieră.

„În faţa naturii suntem de multe ori neputincioşi iar consolidarea drumurilor calamitate sunt de cele mai multe ori lucrări ample, cu intervenţii complexe, aşa cum a fost cazul şi acum. Cu toate acestea, pentru siguranţa în trafic, dar şi pentru a asigura conectivitate în judeţul nostru, facem de fiecare dată eforturi pentru a găsi soluţii prin care să păstrăm o reţea de drumuri judeţene la un nivel de calitate cât mai ridicat” a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului judeţean Sibiu.

Finanţarea acestor investiţii realizate de către Consiliul Judeţean Sibiu a fost asigurată din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităţilor naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020.

Tania Stroia
Inspector de specialitate Serviciul Relaţii Publice, CIC şi Informatică