27 iunie 2022

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat reabilitarea Secţiei Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Zilele acestea, Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat lucrările de reabilitare termică la Secţia Urologie situată la etajul al II-lea al clădirii Blocului chirurgical. În scurt timp, conducerea Spitalului face toate demersurile pentru mutarea secţiei Urologie de la parterul clădirii Medicale, unde funcţionează în prezent, în spaţiul nou amenajat. Temporar, accesul la Urologie se va face pe lângă zona de triaj UPU, urmând ca pacienţii să se deplaseze cu liftul din holul de acces al Urgenţei.

„Prima etapă a uneia dintre cele mai importante investiţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost finalizată. Secţia de Urologie a fost adusă la un standard înalt de calitate prin care ne-am dorit să asigurăm un plus de confort pacienţilor şi un mediu propice personalului medical. Această investiţie completează seria lucrărilor de eficientizare energetică finalizate de Consiliul Judeţean Sibiu, iar beneficiile vor fi vizibile pe termen lung atât din punct de vedere al impactului asupra mediului înconjurător, dar mai ales asupra costurilor, care vor fi mult reduse”, a declarant Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Lucrările de reabilitare termică la Secţia Urologie au fost executate de către societatea Balor Cons SRL, valoarea lor cifrându-se la aproximativ 1 milion lei fără TVA. Acestea au inclus lucrări la interior care au constat în: schimbarea tâmplăriei interioare şi exterioare, a pardoselii, a tapetului, izolarea interioară a pereţilor, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare şi de ventilaţie şi placarea tavanelor cu rigips.

„Secţia Clinică Urologie este una deosebit de importantă, atât prin mărime cât şi prin adresabilitate, iar reabilitarea termică şi modernizarea sa erau absolut necesare. Este un prim pas din reabilitarea întregului pavilion Chirurgical în cadrul proiectului „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, care va schimba radical în bine faţa mai multor pavilioane ale spitalului în beneficiul direct al pacienţilor, care vor fi internaţi şi trataţi în spaţii moderne. Mulţumim Consiliului Judeţean Sibiu pentru implicarea permanentă în dezvoltarea infrastructurii spitalului judeţean care este o parte esenţială a comunităţii. Sănătatea comunităţii ca ansamblu este esenţială pentru evoluţia sa corespunzătoare iar scopul nostru este de a oferi cele mai bune servicii. Mulţumesc, pacienţilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă pe perioada lucrărilor, când secţia a fost relocată şi mulţumesc personalului medical pentru modul cum a gestionat această perioadă. Sperăm ca, în termen de aproximativ o săptămână, să redeschidem secţia, după ce vom finaliza igienizarea şi mobilarea saloanelor şi cabinetelor”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

Odată cu finalizarea lucrărilor la Urologie, au început lucrările la etajul I, la secţia Chirurgie II. După finalizarea acestei secţii, urmează predarea fronturilor pentru secţia Ortopedie şi ulterior Chirurgie I.

Menţionăm că valoarea totală a contractului de execuţie pentru reabilitarea termică a Blocului chirurgical este de 13.960.326,25 lei fără TVA, care, pe lângă secţia de Urologie, mai cuprinde secţiile: Chirurgie I şi II, Ortopedie. Lucrările de reabilitare termică a Blocului chirurgical vor fi finalizate la sfârşitul anului 2022, conform termenului prevăzut în contract.

Investiţia face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, care include Blocul chirurgical, Maternitatea şi pavilionul Secţiei Dermato-venerice.

Ioana Căpăţînă – Purtător de cuvânt
Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Sibiu