13 august 2022

Consiliul Judeţean Sibiu anunţă licitaţia pentru construirea Noului Spital Judeţean

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Judeţean Sibiu a lansat, azi, 5 iulie, anunţul de intenţie pentru achiziţia lucrărilor de execuţie pentru Noul Spital Judeţean – cel mai mare proiect post-decembrist şi totodată cel mai dorit proiect de sibienii din judeţ. Anunţul va fi publicat pe SEAP, dar şi în Jurnalul Uniunii Europene.

Principiul care a stat la baza proiectării Noului Spital este „Pacientul în centrul atenţiei”, de aceea, noua construcţie va aduce, dincolo de dotări de ultimă generaţie şi o nouă clădire la standarde europene, o abordare holistică a procesului de vindecare în care prin, proceduri interne, alte facilităţi şi coloristică va oferi pacienţilor servicii de cea mai bună calitate.

Complexitatea obiectivului, precum şi faptul că această investiţie este prima de o asemenea amploare în infrastructura de sănătate din ţară, a impus nevoia unei platforme digitalizate folosite în premieră de o autoritate publică din România. Aceasta centralizează şi armonizează toate informaţiile şi detaliile proiectului pe specialităţi, îmbinând arhitectura cu structura şi instalaţiile clădirii, prevenind în acest fel eventuale necorelări. Totodată, pe aceeaşi platformă se va realiza managementul proiectului, permiţând urmărirea realizării construcţiei şi a costurilor în conformitate cu proiectul tehnic.

Ulterior, după finalizarea investiţiei, operarea clădirii va fi complet digitalizată, pe platformă realizându-se monitorizarea costurilor de întreţinere şi funcţionare, a consumurilor, asigurând în cel mai scurt timp remedierea deficienţelor de orice natură.

Pentru o mai bună înţelegere, practic, în această platformă se vor regăsi datele construcţiei şi istoricul intervenţiilor, reprezentând o veritabilă „carte tehnică” a clădirii, în care se regăsesc inclusiv materialele folosite, cantităţi, preţuri, producători etc.

O altă platformă care va fi lansată de Consiliul Judeţean Sibiu în data de 6 iulie, oferă sibienilor posibilitatea de a vedea în format VR 360, principalele zone din cadrul Noului Spital Judeţean cum ar fi: salon adulţi, salon copii, intrare şi zona de recepţie, sală de tratament, sală de operaţii, precum şi imagini cu exteriorul construcţiei, în faza de proiectare. Totodată, pe platformă se vor putea urmări etapele de construire a Noului Spital Judeţean, pe fiecare fază de în parte.

În acest fel, toţi locuitorii vor putea avea acces la informaţii actualizate despre acest proiect important pentru întreaga comunitate. Platforma poate fi accesata la link-ul https://nsj.cjsibiu.ro/, acesta fiind disponibil pe prima pagină a Consiliului Judeţean Sibiu.

„Ne dorim ca prin proiectul Noului Spital să aducem sibienilor, şi nu numai, mai mult decât o clădire nouă şi dotări de ultimă generaţie. Viziunea noastră este de a aduce prin toate mijloacele Pacientul în centrul atenţiei: modul de organizare, sistemul de informatizare, designul de interior, condiţiile de cazare la standarde europene, precum şi toate facilităţile de care dispune clădirea să se îmbine perfect cu o calitate ridicată a actului medical, prin grija medicilor şi a tuturor celor care vor lucra aici. Ne dorim un spital în care pacienţii să vină cu încrederea că vor avea parte de un act medical de calitate, acces la aparatură performantă, fiind trataţi de personal medical calificat. Să simtă că vor fi într-un spaţiu care vindecă”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului judeţean Sibiu.

La eveniment au participat alături de preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreşedintele instituţiei, Marcel Luca, director executiv Direcţia Tehnică, Investiţii şi Patrimoniu, Daniela Stoica, precum şi reprezentanţii societăţilor de proiectare şi a celor care oferă servicii de consultanţă privind întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului pentru construirea Noului Spital Judeţean.