10 august 2022

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat platforma de e-learning!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de iniţiativă VreauLa, numită „Vreau la examen”, care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională.

Deşi conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) şi alin. (4), până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanţi să colaboreze cu voluntari, elevi, studenţi, profesori, pentru a crea o platformă utilă şi uşor de utilizat.

Platforma de e-learning vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziţie a materialelor necesare procesului de pregătire, unde elevul poate găsi lecţii prezentate schematic, la materii precum Limba şi literatura română, Matematică, Istorie şi altele. Totodată, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educaţiei.

Elevii se pot perfecţiona prin exerciţiile de tip grilă şi pot găsi, la secţiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare şi învăţare rapidă („Cum să înveţi mai uşor şi când este momentul oportun să o faci”; „Cum poţi învăţa singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”). Toate aceste beneficii pot fi utilizate în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe platformă, unde elevul îşi poate urmări propria evoluţie de-a lungul timpului: https://cne.vreaula.ro/login.

Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învăţământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reuşit să parcurgă şi să aprofundeze materia necesară pentru a susţine examenele naţionale.

Mulţi elevi nu au avut acces la educaţie, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. De asemenea, multe cadre didactice au fost pregătite cu privire la desfăşurarea eficientă a acestora. Astfel, platforma este lansată într-un moment critic, pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual şi uşor pentru examenele naţionale.

„N-avem platformă de e-learning, aşa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi! – Aşa a apărut ideea construirii unei platforme de educaţie digitală de către Consiliul Naţional al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit. Câteva luni mai târziu, după zeci de ore de muncă depusă de către voluntarii noştri (elevi, profesori şi studenţi), platforma a fost lansată! În săptămânile care urmează, elevii înscrişi pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive şi sfaturi privind învăţarea eficientă! Dacă eşti elev, înscrie-te pe platformă şi începe să explorezi!” – a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.