Publicat: 4 Iulie, 2019 - 17:18

De săptămâna aceasta, Finlanda preia ștafeta conducerii Consiliului Uniunii Europene. Romania predă țării partenere 90 de dosare încheiate și alte proiecte cheie în curs de finalizare. Ambasadoarea Finlandei in Romania a prezentat principalele priorități și provocări pe care țara sa le va avea pe perioada președinției Consiliului Uniunii Europene. "O Europă Sustenabilă, Un viitor sustenabil! " e sloganul Președinției Finlandeze.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe: Am demonstrat că atunci când suntem uniți, și mă refer la România ca țară, chiar dacă sunt multe dispute interne, confruntări și chiar situații dificile, când trebuie să lucrăm împreună începând de la președintele României până la ultimul expert din minister suntem capabili să oferim rezultate bune. A fost o foarte bună președinție.

Marjut Akola, ambasadoarea Finlandei în România: Cea dintâi prioritate: Statul de drept și valorile comune care reprezintă o temă cheie de mare importanță pentru UE.  Trăim vremuri tulburi la nivel global . Sunt tensiuni comerciale între China și SUA, mai este și problema cu Iranul. Noi susținem Serviciul de Politică de politică externă al U.E.

Tag-uri Geo: