2 august 2021

Constănţenii parchează gratuit primele 30 de minute

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Regulamentul parcărilor, dar şi anexele care îl însoţesc, nu s-a modificat. Plata parcării în municipiul Constanţa se va realiza conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuităţii de 30 minute, pentru zonele 0, 1 şi 2. Includerea acestei gratuităţi aduce flexibilitate utilizatorilor parcărilor din municipiul Constanţa.

Paşii pentru a beneficia de această facilitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicaţia „Constanţa Parking” opţiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opţiune de pe panoul de informare.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcţie de zona în care se face parcarea şi de intervalul dorit, conţinutul SMS-ului va fi diferit.

Spre exemplu, o persoană care ştie că nu va depăşi o jumătate de oră de parcare are opţiunea de a selecta din aplicaţie sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plăţii unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită.

Este important de ştiut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roşie pe panourile special amplasate în parcări.

Noua versiune a aplicaţiei „Constanţa Parking” va fi disponibilă în curând şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi AppStore.

Pe lângă această modalitate de plată, cetăţenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale şi tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban şi la punctele de vânzare CT BUS.