Publicat: 28 Septembrie, 2020 - 12:38
Share

Prezenţa Teatrului Naţional Târgu-Mureş - Compania "Liviu Rebreanu" pe scenele din ţară continuă în această toamnă. "Constantin" de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu se va juca în cadrul Festivalului FEST-FDR S.O.S. 2020 de la Timişoara. Reprezentaţia va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 20.00, la scena A ut DOR din Parcul Civic. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul se va juca în Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara.

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) este organizată de Teatrul Naţional din Timişoara, se desfăşoară în intervalul 13 septembrie - 30 septembrie şi aduce pe scena special construită pentru eveniment 15 spectacole realizate de teatre şi companii independente din Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Reşiţa, Odorheniu Secuiesc şi Râmnicu Vâlcea.

"Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menţine la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Cât de mult este cineva dispus să plătească pentru viaţa sa sau pentru viaţa copiilor săi? Dar dacă nici o avere din lumea noastră nu este de-ajuns?

Spectacolul pe care îl propun urmăreşte povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supravieţuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistaţi la o pendulare continuă între tragedia omului şi comicul moravurilor, între atunci şi acum - două perioade în care redefinirea valorilor are o importanţă majoră, între lumea materială şi cea spirituală", este mesajul transmis de regizorul Tudor Lucanu.

Din distribuţie fac parte actorii Nicu Mihoc - Brâncoveanu, Theo Marton - Constantin II Brâncoveanu, Radu Anastas - Ştefan Brâncoveanu, Cristian Iorga - Radu Brâncoveanu, Alexandru-Andrei Chiran - Matei Brâncoveanu, Costin Gavază - Mustafa Aga, Richard Balint - Văcărescu, Csaba Ciugulitu - Sultanul Ahmed III, Luchian Pantea - Ştefan Cantacuzino, Ale Ţifrea - Aniţa Balş Brâncoveanu, Monica Ristea - Marica Brâncoveanu, Tiberius Vasiniuc şi Daniel Vişan - Soldaţi.

Scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, muzica a fost compusă de Boros Csaba, asistent muzical a fost Olah Vince, regia tehnică îi aparţine Teodorei Crăciun, iar sufleur este Laura Moldovan.

Următoarea reprezentaţie la Târgu Mureş va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, ora 19.30, la Sala Mică. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria de la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş de luni până vineri, între orele 12.00 - 18.00, şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.

Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.
 

Tag-uri Institutii: