28 noiembrie 2021

„Constantin” – Povestea lui Brâncoveanu, dincolo de mit

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu” anunţă o nouă reprezentaţie a spectacolului „Constantin” de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu.

„Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menţine la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Cât de mult este cineva dispus să plătească pentru viaţa sa sau pentru viaţa copiilor săi? Dar dacă nici o avere din lumea noastră nu este de-ajuns?

Spectacolul pe care îl propun urmăreşte povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supravieţuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistaţi la o pendulare continuă între tragedia omului şi comicul moravurilor, între atunci şi acum – două perioade în care redefinirea valorilor are o importanţă majoră, între lumea materială şi cea spirituală”, este mesajul transmis de regizorul Tudor Lucanu.

Din distribuţie fac parte actorii Nicu Mihoc – Brâncoveanu, Theo Marton – Constantin II Brâncoveanu, Radu Anastas – Ştefan Brâncoveanu, Cristian Iorga – Radu Brâncoveanu, Alexandru-Andrei Chiran – Matei Brâncoveanu, Costin Gavază – Mustafa Aga, Richard Balint – Văcărescu, Csaba Ciugulitu – Sultanul Ahmed III, Luchian Pantea – Ştefan Cantacuzino, Ale Ţifrea – Aniţa Balş Brâncoveanu, Monica Ristea – Marica Brâncoveanu, Tiberius Vasiniuc şi Ştefan Dogaru – Soldaţi.

Scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, muzica a fost compusă de Boros Csaba, asistent muzical a fost Olah Vince, regia este asigurată de Teodora Crăciun, iar sufleur este Laura Moldovan.

„Tudor Lucanu a tratat scrierea lui Alexandru Popa în cheie strict contemporană. Personajele se mişcă printre mese şi scaune din zilele noastre, au la îndemână celulare, sunt înveşmântate în haine contemporane (excelente decorurile şi costumele Cristinei Milea), au doar câte un accesoriu care trimite cu gândul la Ţara Românească din vremea medievală. Respectiv la tragicul an 1714. Actorii care le interpretează vorbesc firesc, ca în zilele noastre, fără tirade, fără excese de teatralitate.” (Mircea Morariu – amfiteatru.com)

Reprezentaţia va avea loc vineri, 26 noiembrie, ora 18.30, la Sala Mică.

Spectacolul durează 2 ore (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că în cadrul spectacolului se vor auzi câteva zgomote puternice.

Biletele pot fi achiziţionate în format fizic la Casieria Teatrului de luni până vineri, între orele 9.00 – 18.00, şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.

Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.