Publicat: 6 Decembrie, 2013 - 14:40
Share

Generalul Bartolomeu Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al M.L.N.R. « 1880 », a declarat despre
Nelson Mandela că a fost un erou al timpurilor noastre.

Prezentăm declaraţia generalului:
"Un gigant uman şi spiritual, un om de de o extremă bunătate şi de o rară distincţie, Nelson Mandela, a trecut în nefiinţă.
După 27 de ani de închisoare severă şi nemiloasă detenţie, orice om în locul lui s-ar fi întors în libertate animat de ură şi dorinţa răzbunării.
Nelson Mandela a devenit apostolul păcii, omul care a realizat în Africa de Sud impăcarea şi iertarea între oameni, care zeci de ani au trăit în ură, violenţă şi dezbinare, o comunitate de culoare oprimată de o minoritate albă.
Nelson Mandela a fost un om profund uman, cu o capacitate de necrezut de a ierta şi cu un har demn de cei mai înalţi ierarhi ai tuturor religiilor.
Fratele Nelson Mandela, care a avut cel mai înalt grad în Francmasonerie, a fost, este şi va fi un exemplu pentru toţi oamenii de bună credinţă, pentru Fraţii şi Surorile lui din Masoneria universală, pentru o lume întreagă care l-a iubit şi l-a preţuit.
O mare lumină s-a stins, dar ea va rămâne mereu vie în inima şi în sufletul nostru. Acolo Sus, în Orientul Etern, în altă dimensiune, lângă Marele Arhitect al Universului, Dumnezeu Creatorul celor văzute şi nevăzute, Fratele Mandela va purta mesajul lui de iubire de oameni, toleranţă şi nepreţuită valoare umană.

G-ral (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Suveran Mare Comandor Mare Maestru Marea Lojă Naţională Română « 1880 » (M.L.N.R. « 1880 »)