Publicat: 4 Noiembrie, 2019 - 11:14
Share

La 50 de ani de la dispariţia marelui muzician Constantin Silvestri, Muzeului Naţional Cotroceni va găzdui miercuri, 6 noiembrie, ora 19.00, în Salonul Cerchez, evenimentul "Fenomenul Silvestri. Un portret al dirijorului, compozitorului şi pianistului", organizat de Radio România Muzical.

Manifestarea va cuprinde proiecţii multi-media, avându-l ca protagonist pe marele muzician, un mini-recital cu lucrări de Constantin Silvestri susţinut de pianista Anda Anastasescu, o masă rotundă la care vor participa Nicholas Braithwaite (dirijorul-asistent al lui Silvestri, între 1967-1969, la Orchestra Simfonică din Bournemouth), Glen Gould (inginerul de sunet care a restaurat înregistrările lui Silvestri), Bunny Laden (producătorul filmului "Metamorfoze - Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth") şi Anda Anastasescu, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Silvestri din Marea Britanie.

Constantin Silvestri, dirijor, compozitor şi pianist, s-a născut la Bucureşti pe 31 mai 1913 şi a murit pe 23 februarie 1969 la Londra. A urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, a studiat compoziţie cu Mihail Jora şi pian cu Florica Musicescu. A fost dirijor principal al Filarmonicii din Bucureşti, al Operei Naţionale Române, al Orchestrei Naţionale Radio şi al Orchestrei Simfonice din Bournemouth (1961-1969), căreia i-a conferit faimă internaţională. Silvestri a dirijat cele mai mari orchestre ale lumii şi multe dintre înregistrările pe care le-a realizat au fost recunoscute pe plan mondial.
 

Tag-uri Nume: