28 mai 2022

Conştientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare ale minorilor din familie şi centre de protecţie

Children sledding on a cold winter day

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ŞTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”

Poliţiştii băcăuani desfăşoară activităţi de informare cu scopul principal de a creşte gradul de conştientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare ale minorilor din familie şi centre de protecţie.

În această perioadă, poliţiştii desfăşoară activităţi de informare a minorilor aflaţi în centre de tip rezidenţial, în cadrul campaniei naţionale „SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ŞTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”.

Ieri, 28 decembrie a.c., poliţiştii în colaborare cu specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au desfăşurat activităţi în scopul creşterii gradului de conştientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie şi centrele de protecţie.

Poliţiştii au subliniat şi riscurile de victimizare în contextul plecărilor voluntare din centre, vulnerabilităţile pe care mizează infractorii, dar şi lipsa de experienţă a minorilor în interacţiunea cu adulţii, potenţiali infractori. S-au supus discuţiei şi aspecte legislative, răspundere penală, implicaţii şi consecinţe de natură penală şi personală, care pot duce la transformarea unui minor în victimă sau autor de infracţiuni.

Activităţile de informare vor continua, trăgând un semnal de alarmă minorilor, în speranţa conştientizării riscurior la care se expun prin plecarea de lângă adulţii care îi învaţă, îi ocrotesc şi îi protejează.

Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Păduraru Cătălina