Publicat: 7 Noiembrie, 2012 - 20:00

 Luni, 5 Noiembrie, Restaurantul SC Constantin PROD COM SERV SRL, construcţie provizorie pe domeniul public, situată în Drumul Taberei nr. 34, a fost demolată de către inspectorii Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Sector 6.

 Acţiunea are la bază dispoziţia Primarului Rareş Mănescu luată în urma numeroaselor adrese trimise de către Metrorex care semnalau îngreunarea continuării lucrărilor la Magistrala 5 Drumul Taberei din cauza construcţiilor provizorii de pe domeniul public.

 În acest sens, pe 5 noiembrie echipele de inspectori ale Direcţiei Poliţiei Locale Sector 6, împreună cu lucrători ai ADPDU Sector 6, au trecut la demolarea construcţiei restaurantului, în suprafaţă totală de aproximativ 1.000 mp, incluzând trei corpuri clădiri (construcţii provizorii) şi un chioşc din termopan de circa 40 mp.

 Deşi a fost somat de mai multe ori, proprietarul clădirilor nu deţinea contract de închiriere cu Administraţia Domeniului Public Sector 6 pentru ocuparea domeniului public, mai mult, în evidenţele Serviciului Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 figura cu doar o suprafaţă de 100 mp, pentru care avea datorii neachitate de mulţi ani.

Debitele de plată pentru ocuparea domeniului public neachitate de către proprietarul restaurantului SC Constantin PROD COM SERV SRL se ridică la suma de 270.000 lei. (2,7 miliarde de lei vechi).

 Menţionăm că între anii 2005-2006, proprietarul restaurantului a modernizat clădirile ilegal, nedeţinând autorizaţii de construire eliberate de Primăria Sectorului 6.

 Într-unul din corpurile clădirii demolate locuia ilegal proprietarul (persoană cu handicap) împreună cu familia.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au venit în sprijinul familiei evacuate prin oferirea unei locuinţe în baza unui contract de închiriere pe şase luni, cheltuielile aferente fiind acoperite de a către instituţia mai sus menţionată.