5 iulie 2022

Construirea unui bazin de înot olimpic în Vaslui

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În anul 2018, Primăria municipiului Vaslui a iniţiat cu Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.) un proces de comunicare pentru implementarea în oraşul nostru a unui proiect ambiţios: construirea unui bazin de înot olimpic, ale cărui caracteristici să fie potrivite şi pentru accesul publicului larg la practicarea înotului în condiţii de siguranţă, şi pentru activitatea didactică de iniţiere şi învăţare a înotului de către copii, ca şi pentru organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale de profil.

Având în vedere buna reputaţie de care se bucură instituţia noastră în ceea ce priveşte responsabilitatea implementării proiectelor finanţate din surse interne şi externe, C.N.I. a dat curs solicitării municipiului Vaslui de construire a bazinului olimpic de înot, complex care va cuprinde un bazin de competiţii olimpice, un bazin de antrenament, un bazin pentru copii, 1.400 de locuri în gradene, vestiare şi alte încăperi funcţionale şi de deservire. Toate acestea vor sta la dispoziţia tuturor amatorilor de înot şi a celor care vor dori să se antreneze în vederea participării la competiţii. Obiectivul de investiţii a fost proiectat ţinând cont de cerinţele FINA (federaţie internaţională recunoscută de Comitetul Olimpic Internaţional pentru competiţii sportive acvatice), astfel încât la final să poată fi acreditat pentru campionate europene, campionate mondiale şi olimpiade.

Primarul Vasile Pavăl a argumentat că prin organizarea de astfel de evenimente naţionale şi internaţionale, oraşul nostru va avea o vizibilitate şi adresabilitate sporite, ducând, pe termen mediu şi lung, la o creştere economică şi la crearea de locuri de muncă.

Totodată, extinderea infrastructurii de agrement în municipiul Vaslui este un obiectiv important pentru toţi cetăţenii care vor dori să practice înotul, bazinul urmând a fi deschis vasluienilor, dar şi locuitorilor Zonei Metropolitane sau din oraşele învecinate municipiului nostru. Mulţumesc şi pe această cale Companiei Naţionale de Investiţii pentru frumoasa colaborare şi seriozitatea cu care a abordat solicitarea noastră!

Iată că începutul anului 2022 ne aduce o veste bună: a fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii mai sus menţionat. Urmează scoaterea la licitaţie a proiectării şi lucrărilor aferente obiectivului de investiţii de către C.N.I.

Valoarea totală a investiţiei este de 97.129.067,95 lei cu TVA, finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, din care contribuţia de la bugetul local este de 1.544.544,84 lei.

Purtător de cuvânt,
prof. Clitemnestra-Geanina TOFAN