27 octombrie 2021

Consulatul general al Belarusului la New York va înceta să lucreze pe 21 octombrie, la cererea Statelor Unite

NEW YORK
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cetățenii republicii care locuiesc pe teritoriul districtului consular al consulatului general, inclusiv cei din Canada, după închiderea  oficiului vor putea contacta ambasada republicii din Statele Unite

„Vă informăm că, la cererea părții americane, consulatul general al Republicii Belarus din New York își va înceta activitatea pe 21 octombrie 2021”, se arată în declarația postată pe site – ul misiunii consulare.

Acesta notează că cetățenii din Belarus care locuiesc pe teritoriul districtului consular al consulatului general, inclusiv in Canada, după închiderea oficiului vor putea solicita acțiuni consulare la ambasada republicii din Statele Unite. După 15 octombrie, accesul la biroul Consulatului General nu va mai fi posibil.

Pe fondul reluării sancțiunilor americane împotriva Minskului, Ministerul bielorus de Externe a propus ca Statele Unite să reducă numărul diplomatilor ambasadei sale de la Minsk la cinci persoane până la 1 septembrie. De asemenea, partea bielorusă a retras acordul emis anterior pentru numirea lui Julie Fisher ca ambasador al SUA în Belarus.

Ciprian Pop