27 iunie 2022

Consultarea online a Comitetului Interministerial pentru Asigurarea Implementării Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astăzi, 28 octombrie 2021, la consultarea online a Comitetului Interministerial pentru Asigurarea Implementării Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CIAIC).

Consultarea are loc ca urmare a implementării de către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a proiectului Consolidarea mecanismului de coordonare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Mondiale şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitatea Administrativă 2014 – 2020. Obiectivul general al proiectului este de a face funcţional în România mecanismul de coordonare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

AEP este reprezentată la acest eveniment online de către domnul Daniel Duţă, directorul general al Departamentului logistică electorală.

Comitetul Interministerial pentru Asigurarea Implementării Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost înfiinţat sub coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii şi are în componenţă reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice implicate în îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Convenţia ONU privind persoanele cu dizabilităţi.

Comunicat de presă – Autoritatea Electorală Permanentă