Publicat: 26 Iunie, 2017 - 15:40
Share
Update: Mihai Tudose este noul premier

Update: Klaus Iohannis a acceptat numirea lui Mihai Tudose, propus de PSD. 

”PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a spus Klaus Iohannis.

Update: Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă luni, la ora 20,00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Update: Grupul parlamentar al minorităților naționale așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis referitor la desemnarea unui nou premier.

"Grupul nostru parlamentar așteaptă decizia președintelui și să vedem, în funcție de decizia domniei sale, dacă va avea un Cabinet, cum o să arate el. Dacă nu, ce este de făcut mai departe. Evident că nu am avut niciun fel de propunere de prim-ministru. Ar fi absurd ca un grup mic să vină cu o asemenea propunere, pentru că nu are cum să întrunească o majoritate. A fost o discuție de informare reciprocă", a spus Pambuccian.

Update: Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier

Siegfried Mureşan este propunerea PMP pentru funcţia de premier, a anunţat Traian Băsescu după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Update:Europarlamentarul Siegfried Mureșan, propunerea PMP pentru funcția de prim-ministru, le-a mulțumit luni colegilor pentru nominalizare.

"Le mulțumesc colegilor din Partidul Mișcarea Populară și domnului președinte Traian Băsescu pentru nominalizarea mea ca propunere de prim-ministru al României din partea PMP în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu domnul președinte Klaus Iohannis. România are nevoie astăzi de un prim-ministru cu viziune europeană, care să guverneze cu gândul la cetățeni, și nu la interese de partid. El trebuie să înțeleagă că reducerea investițiilor, așa cum o arată ultimele date statistice, eșecul în absorbția fondurilor europene, lipsa reformelor economice, alături de creșterea cheltuielilor bugetare peste nivelul creșterii competitivității și a productivității înseamnă mai puține locuri de muncă pentru oameni și slăbirea economiei", a scris Siegfried Mureșan pe pagina de Facebook. 

Update: ”Este parte a grupului Partidului Popular European, fiind membru PMP. Este purtător de cuvânt al Partidului Popular European, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia de cooperare UE-Republica Moldova. (...) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron. Dar şi generaţia Trudeau, din Canada, unde Trudeau Junior este noul premier al Canadei”, a declarat Traian Băsescu, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Update:  Nominalizarea PSD-ALDE pentru funcţia de premier 'împinge România cu douăzeci de ani în spate", au spus luni reprezentanţii USR, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Update: Decizia PNL este clară, respectiv de a se implica în împiedicarea învestirii unui guvern PSD, a spus luni președintele partidului, Ludovic Orban, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
 

Update: Delegaţia PNL este condusă de preşedintele PNL Ludovic Orban, care este însoţit de vicepreşedinţii Raluca Turcan, Mircea Hava, Iulian Dumitrescu şi Ilie Bolojan. Ludovic Orban a declarat, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL este dispus să îşi asume guvernarea, dar numai atunci când va avea o majoritate în Parlament. 

Consultările între președintele Klaus Iohannis și delegația PSD - ALDE în vederea desemnării unui nou premier au început, luni, la Palatul Cotroceni.

Şeful PSD Liviu Dragnea şi cel al ALDE Călin Popescu-Tăriceanu îl vor propune pentru funcţia de premier pe actualul ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose.
„Dacă preşedintele face această nominalizare, şi dacă o face azi (luni, n.r.), aşa cum sperăm, declanşăm procedurile parlamentare. Deci dacă nominalizarea apare azi, joi după-amiază sau seara estimăm să avem Guvernul votat şi poate chiar în aceeaşi seară să depună jurământul. (...) Dar am convingerea că preşedintele României, ţinând cont de toate declaraţiile şi poziţiile publice din ultima perioadă, doreşte ca în România să se instaleze destul de repede un Guvern care să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea economică şi socială a ţării. Părerea mea este că preşedintele nu va dori ca această criză să se prelungească. Eu îmi exprim speranţa că preşedintele României va accepta propunerea majorităţii parlamentare”, a spus Dragnea.