21 septembrie 2021

Consultări politice între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Columbia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a avut joi, 8 iulie 2021, o rundă de consultări politice în sistem videoconferinţă cu ministrul adjunct pentru afaceri externe din Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Columbia, Francisco Javier Echeverri Lara. Agenda discuţiilor s-a concentrat pe aspecte legate de dinamica relaţiilor româno-columbiene în plan bilateral, precum şi în plan multilateral.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Cornel Feruţă s-a referit la explorarea posibilităţilor de dezvoltare şi aprofundare a dialogului politico-diplomatic, a cooperării economice şi sectoriale, având ca punct de plecare obiectivele comune şi valorile convergente în politica externă a ambelor state. În context, a reiterat sprijinul politic al României pentru implementarea procesului de pace din Columbia.

Consultările au relevat, de asemenea, ataşamentul profund al ambelor părţi faţă de ordinea internaţională bazată pe reguli, faţă de valorile democratice şi faţă de iniţiativele de revigorare a multilateralismului, cu instituţiile ONU jucând un rol central. De asemenea, cu această ocazie a avut loc şi un schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluţiile recente din UE, din regiunea Mării Negre, respectiv din America Latină şi Caraibi.