29 iunie 2022

Consultări politico-diplomatice între România şi Regatul Haşemit al Iordaniei la nivel de secretar de stat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a avut luni, 15 martie 2021, o rundă de consultări politico-diplomatice cu Yousef Bataineh, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Expatriaţilor al Regatului Haşemit al Iordaniei.

Convorbirile dintre doi oficiali au oferit prilejul de a trece în revistă stadiul cooperării bilaterale, de a avea un schimb de opinii cu privire la impactul pandemiei de COVID-19 asupra celor două state şi cu privire la cele mai bune modalităţi de combatere a acestuia, atât din punct de vedere al reconfigurării acţiunii diplomatice, cât şi la nivel economic şi social.

Totodată, cei doi interlocutori şi-au exprimat interesul pentru consolidarea atât a dialogului politico-diplomatic, prin intensificarea contactelor la nivel înalt, cât şi a cooperării economice şi sectoriale. În context, a fost subliniată importanţa reluării lucrărilor Comisiei mixte economice, precum şi a organizării unui forum bilateral de afaceri. De asemenea, a fost subliniată necesitatea consolidării cadrului juridic bilateral într-o serie de domenii de interes.

Consultările româno-iordaniene la nivel de secretar de stat au facilitat şi un schimb de opinii privind evoluţiile regionale şi internaţionale recente, cu accent pe evoluţiile din zona extinsă a Orientului Mijlociu.