13 mai 2021

Container din Norvegia, încărcat cu deşeuri, depistat în Portul Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, încărcat cu deşeuri.

În data de 15.04.2021, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au descoperit un container sosit din Norvegia, încărcat cu deşeuri, pentru o firma de pe raza judeţului Brăila care efectua activităţi de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile fiind constituite dintr-un amestec cu deşeuri de aproximativ 14.000 kilograme, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de acte nereale şi nerespectarea regimului deşeurilor, mărfurile urmând să fie returnate la expeditor.

Articole vestimentare contrafăcute descoperite la S.P.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 4.500 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În data de 15.04.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei comun Silistra – Ostrov, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Bulgaria, un cetăţean moldovean, în vârstă de 39 de ani şi un pasager, cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele autoturismului, 43 articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoanele în cauză au declarat că a achiziţionat bunurile din Turcia în scopul personal.
Bunurile, în valoare de peste 4.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca şi produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Braconaj piscicol cu plase monofilament descoperit de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit doi cetăţeni care transportau plase monofilament cu captură de peşte, fără a deţine documentele legale.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute, au oprit pentru control pe raza localităţii Sălcioara, judeţul Tulcea, un autovehicul în care se aflau două persoane.

S-a stabilit faptul că persoanele sunt cetăţeni români, în vârsta de 23 ani respectiv 35 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea.

În urma controlului asupra documentelor şi autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au descoperit doi saci din rafie ce conţineau plase monofilament cu captură de peşte în ele.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că peştele transportat este în cantitate totală de 45 kilograme din speciile şalău, crap, fitofag şi caras, iar lungimea totală a plaselor monofilament este de 420 metri. Cei doi au declarat că au folosit plasele monofilament pentru activitatea de pescuit comercial, iar peştele era destinat consumului propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT