20 septembrie 2021

Continuă campania de testare gratuită Babeş Papanicolau

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 25 iunie 2021, a fost ultima zi de testare gratuită Babeş-Papanicolau la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Un număr de 254 de doamne au fost receptive şi au răspuns apelului la prevenţie, lansat de Institutul Oncologic Bucureşti.

Dacă din diferite motive nu aţi putut participa săptămâna trecută, Unitatea Mobilă a Institutului Oncologic Bucureşti vă aşteaptă şi săptămâna aceasta, între 28 iunie 2021 şi 2 iulie 2021, pe strada Răsadniţei Nr. 59, Sector 6 (zona Giuleşti-Sârbi).

Informaţii utile:

* Nu este necesară trimiterea de la medicul de familie şi nici programare prealabilă.

* Pacientele trebuie să aibă vârste cuprinse între 25-64 ani şi să vină cu CI.

* Pot participa doamnele care au domiciliul în Bucureşti şi Ilfov.

* Intervalul orar este 11.00 – 16.00.

* Limita maximă pe care o poate realiza Unitatea Mobilă este de 65 de teste gratuite pe zi.

* Recoltarea se realizează de o doamnă doctor, medic al Institutului Oncologic Bucureşti.

* Rezultatele se trimit în 14 zile pe mail (cine are) sau fizic prin recepţia Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie”.

* Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic Bucureşti.

Campania de testare gratuită Babeş Papanicolau este derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”.

Acţiunea face parte din Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susţinut de Ministerul Sănătăţii, şi vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul testării periodice.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din ţara noastră. Rata mortalităţii la noi este cea mai ridicată din Europa şi de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu.

Nu uita să ai grijă de sănătatea ta! Informaţii suplimentare la 021.9970.