Publicat: 11 Septembrie, 2019 - 17:39

Demolarea Complexului Europa din Capitală a intrat în a doua săptămână. De dimineață, câțiva comercianți s-au certat cu cei veniți să curețe locul susținând că operațiunea este ilegală. Comercianții sunt supărați și spun că nimeni nu le-a oferit nicio explicație pentru faptul că îi lasă fără pâine.

Cunoscut drept raiul evazioniștilor, Complexul Europa a fost mereu în atenția poliției și a Gărzii Financiare.

Autoritățile au vrut de foarte multe ori să-l închidă, însă până în vara aceasta au eșuat. Construcțiile de pe aceste terenuri au fost ridicate ilegal și ar fi trebuit demolate de 30 de ani.

De ceva timp terenul a intrat în proprietatea altei familii, ca urmare a unei decizii a instanței. Fostul proprietar a refuzat să părăsească depozitul în timp ce noul deținător se bazează pe acte. Demolarea are loc în baza unui ordin judecătoresc. Iar proprietara de drept a trenului susține că este foarte greu să reintre în posesia terenului, şi asta deoarece comercianţii se opun din răsputeri evacuării.

La sfârşitul lunii iulie, după o acţiune amplă, s-a decis demolarea construcţiilor fără autorizaţie. Tot atunci 700 de poliţişti şi 250 de jandarmi au controlat mai multe standuri din care au confiscat 16 camioane de marfă contrafăcută şi zeci de mii de euro.

Tag-uri Institutii: