Publicat: 17 Noiembrie, 2013 - 14:30
Share

Au mai rămas doar câteva zile pâna când companiile, ONG-urile, școlile și alte instituții publice din toată țara, iși pot înscrie proiectele de mediu în Gala Pentru un Mediu Curat! Juriul, format din specialiști în domeniu și reprezentanți ai mediului de afaceri din România, va premia cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice și organizații non-guvernamentale.

Înscrierea proiectelor se poate face pe platforma online dedicată Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, găzduită de site-ul www.ecotic.ro. Proiectele vor fi înscrise în urma transmiterii pe adresa de mail [email protected] a formularului disponibil pe www.ecotic.ro și pe www.alucro.ro. Formularul include o scurta descriere a proiectului, dar și datele de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru înscrierea în Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Înscrierile se fac în perioada 21 octombrie – 05 decembrie 2013.

În 2012, Premiul cel Mare a fost caștigat de Rompetrol pentru proiectul "Împreuna pentru fiecare”, Premiul de Excelență a fost acordat companiei Vodafone România pentru proiectul "Factura electronica”, Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic ,,D.P. Martian'' din Alba Iulia pentru proiectul "PRONATURA 2012". Premiile speciale au fost câștigate de Școala Gimnazială Specială pentru deficienți de auz ,,Sfânta Maria" pentru proiectul "Spatiul verde-Garantia vieții" și de SIEMENS România pentru proiectul "VICTORIA 20.20".

Calendarul de desfășurare al Galei din 2013, este următorul:
• Înscrierile în concurs se vor face până pe data de 5 decembrie, 2013;
• Jurizarea proiectelor înscrise se va face în perioada 6 - 9 decembrie 2012, urmând ca în data de 10 decembrie să fie anunțați câștigătorii Galei
Premiilor Pentru Un Mediu Curat.
• În data de 12 decembrie 2013 va avea loc decernarea premiilor în cadrul unei gale festive.

Organizatorii ediției a V-a a Galei Pentru un Mediu Curat sunt: ECOTIC, Asociația Non Profit Alucro, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.