22 ianuarie 2022

Continuă modernizarea tramei stradale în zonele rezidenţiale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lucrările de reabilitare a carosabilului se extind pe străzile din cartierul Dacia. Conform graficului de lucru, Confort Urban va asfalta în această săptămână carosabilul pe străzile Aleea Iasomiei, Aleea Cameliei şi Aleea Magnoliei. De asemenea, pe terenul delimitat de aleile Cameliei şi Magnoliei se vor asfalta noile parcări construite şi aleile de acces spre scările blocurilor.

Pe strada I.G. Duca, se vor executa lucrări de frezare a carosabilului pe tronsonul delimitat de străzile Ţepeş Vodă şi Gheorghe Murea, iar în cartierele Palazu Mare şi Baba Novac continuă programul de investiţii în infrastructura rutieră, unde se asfaltează de la zero patru străzi: strada Putna şi Aleea Morilor în cartierul Baba Novac şi străzile Tache Ionescu şi Theodor Pallady, în cartierul Palazu Mare.

Se lucrează şi la trotuare. Pe bulevardul Mamaia continuă modernizarea tronsonului delimitat de strada Mircea cel Bătrân şi strada Renaşterii. Se montează borduri noi şi pavele moderne pe suprafaţa decopertată.

O nouă parcare va fi construită pe aleea Oleg Danovski, în zona blocului BM1, iar în această etapă echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru consolidarea terenului.

De asemenea, pentru un acces facil către plaja Modern, se recondiţionează treptele, iar la pasajul de la Gară se refac finisajele exterioare şi interioare şi se montează borduri.

Spaţiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Se curăţă alveolele cu spaţiu verde şi se execută lucrări de întreţinere a gardului viu.

Pentru optimizarea condiţiilor de trafic rutier, se montează indicatoare de informare şi se recondiţionează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraş. Totodată, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni şi în parcările asfaltate.

Biroul relaţii internaţionale şi comunicare al Primăriei Municipiului Constanţa