Publicat: 6 Septembrie, 2018 - 12:57
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineana. Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în folie de culoare neagră, au fost trecute peste frontieră cu o dronă.

Ieri, 05 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.

Lucrătorii noştri au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Dabolţ, judeţul Satu Mare, au fost descoperite trei colete ambalate în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

De asemenea, s-a luat măsura informării autorităţilor de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii celor trei colete a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.400 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Azi dimineaţă, în jurul orei 02.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, colegii noştri au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunţate despre caz autorităţile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conţineau cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.800 de lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: