Publicat: 15 Iulie, 2019 - 13:52

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale, 10.540 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
- Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate într-un colet de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean ucrainean.

* Ieri, 14 iulie 2019, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Patrula poliţiei de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni şi încearcă sa-l transporte spre interiorul ţării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea cetăţeanului ucrainean O. V., în vârstă de 50 de ani, iar în apropierea acestuia a fost descoperit un colet de mici dimensiuni, care conţinea ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliţiei de frontieră.

În urma inventarierii coletului de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 3000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sighetu Marmaţiei şi Brodina au descoperit, în ultimele 48 de ore, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă extra comunitară desfăşurată în zona de responsabilitate, cantitatea de 10.290 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, (6.300 pachete la Sectorul Sighet şi 3.990 la Sectorul Brodina) a căror valoare se ridică la suma de 120.400 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Comunicat de presă - ITPF Sighetu Marmaţiei

Tag-uri Institutii: