Publicat: 13 Septembrie, 2019 - 13:17
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, marfă ce a fost trecută ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă.

În data de 13.09.2019, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 2.400 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Comunicat de presă - IGPF
 

Tag-uri Institutii: