Publicat: 19 Septembrie, 2019 - 16:21
Share

Polițiștii de frontieră ieşeni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni specifice desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 120.000 ţigări de contrabandă, în valoare de peste 57.000 de lei.

În data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi - I.T.P.F Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe direcţia localităţii de frontieră Petreşti, judeţul Iaşi, au descoperit pe malul râului Prut, abandonate, patru colete învelite în folie de culoare neagră. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 120.000 de ţigări (6.000 de pachete).

Ţigările, în valoare de 57.600 de lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Carte de identitate falsă, oprită din drumul către Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au descoperit asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă, pe care urma să o folosească în Germania.

 În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drânceni, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în R. Moldova, în care se afla ca pasager cetăţeanul din R. Moldova B.G., în vârstă de 36 de ani.

În timpul controlului, colegii noştri au observat asupra lui B.G., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro și că urma să folosească documentul în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Cetăţean român depistat la volan, fără drept de a conduce

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un autovehicul, deşi permisul de conducere îi fusese reţinut de poliţia rutieră.

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi - I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității Pogăneşti, un autoturism marca Fiat Ducato, condus de vasluianul R.P., în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, R.P. nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că i-a fost reţinut de către poliţia rutieră a judeţului Vaslui, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Permis de conducere fals, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Rusia, despre care există suspiciuni că ar fi fals.

În data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism marca Infiniti, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, M.B., în vârstă de 51 de ani.

Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Rusia, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, existând suspiciuni că ar fi fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul  că documentul prezentat la control ar fi fost fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals, uz de fals, precum şi de fals privind identitatea.