5 octombrie 2022

Contractul de preluare în administrarea Primăriei Capitalei a Parcului Natural Văcăreşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul General, Nicuşor Dan, a semnat în data de 29 decembrie 2021 contractul de preluare în administrarea Primăriei Capitalei a Parcului Natural Văcăreşti.

Primarul General, Nicuşor Dan: „E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării. Prin contractul semnat ieri, Parcul Văcăreşti va fi gestionat de Administraţia Parcul Natural Văcăreşti, structură special creată în acest scop şi aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare.

Chiar din ianuarie vrem să demarăm câteva lucrări de urgenţă în parc: reabilitarea şi punerea în siguranţă a punctelor de acces, igienizarea şi ecologizarea, asigurarea patrulării şi a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei şi cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmează apoi să lansăm un concurs internaţional pentru identificarea de soluţii pentru amenajare.

Fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenţii minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare. Va fi un spaţiu pentru pasionaţii de natură, de lacuri, plante şi păsări – fără clădiri, terase sau spaţii de distracţie. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generaţiile de azi şi din viitor.”