16 octombrie 2021

Contraspionajul iranian a anunțat arestarea unui grup „de agenți” lucrand pentru Mossad in țara

iran harta
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit agenției de știri locale, Fars, „contrainformatiile iraniene rețin un grup de agenți ai Mossad care operau în vestul țării”.

Serviciile speciale iraniene au reținut un grup de agenți înarmați ai serviciului de informații externe israelian „ Mossad ” la granița de vest a țării, relatează agenția Fars , citând șeful departamentului de contraspionaj al Ministerului iranian al Informațiilor .
„La un punct de control de la frontiera de vest a țării, agenții serviciului de informații extern al „regimului sionist Mossad”, spune sursa, au fost reținuți cu o încărcătură mare de arme și muniție”, a declarat agenția într-un comunicat.
Se observă că au fost găsite asupra acestora pistoale, grenade, puști, și muniție.Nu au existat relații diplomatice între Iran și Israel de peste 40 de ani. Inițial, motivul deteriorării relațiilor a fost fondarea Republicii Islamice în Iran și, apoi, sprijinul acordat de Teheran poporului palestinian și mișcărilor islamice din Liban și Palestina, precum Hamas și Hezbollah.

Un factor important a fost, de asemenea, opoziția Israelului la dezvoltarea programului nuclear al Iranului și la crearea armelor nucleare. În anii 2000, fizicienii nuclearisti iranieni Ardeshir Hasanpour, Masud Ali Mohammadi și Majid Shahriari au fost uciși. În 2020, fizicianul nuclear Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis si el într-un atac armat în orașul iranian Absard . În Iran, serviciile speciale israeliene sunt considerate a fi implicate în aceste crime.

Ciprian Pop