Publicat: 23 Ianuarie, 2013 - 11:51
Share

Ministrul delegat pentru Energie, Constatin Niţă, a anunţat că demarează contraole la toate companiile energetice de stat.
Companiile vizate sunt: Hidroelectrica, CE Oltenia, Romgaz, Termoelectrica şi Electrica.


"Aviz amatorilor, celor din energie, să nu se joace. Începem o acţiune de curăţire a costurilor la companii, trebuie să se încadreze în limite rezonabile. Orice buget trebuie făcut conform legii şi nu cu şmecherii. Un exemplu de afaceri făcute pe banii statului este la Complexul Energetic Oltenia, care a avut închiriat anul trecut 58 de autoturisme Audi, BMW, Mercedes şi tot aşa. Acestea au fost închiriate cu şofer. Nu au fost luaţi şoferi din cadrul companiei. Costurile pentru acestea erau la 27 miliarde lei vechi pe an", a declarat Constantin Niţă, într-o conferinţă de presă.

Nereguli mari au fost la Hidroelectrica.

"La Hidroelectrica sunt 77 de autoturisme. Au fost cumpărate de Hidroelectrica, au fost duse ca aport de capital la Hidroserv, care le închiria înapoi la Hidroelectrica. Vorbim de 4 milioane euro pe an', a spus Niţă.
În privinţa cheltuielilor cu consultanţa şi sponsorizarea, minsitrul delegat a afirmat că s-au cheltuit 121 milioane lei la Romgaz, Hidroelectrica, CE Oltenia, Electrica şi Termoelectrica. 'Fiecare vor primi controlul respectiv şi vom analiza fiecare cheltuială în parte. Nimeni nu va trece cu bugetul până nu ne vom uita pe el. Corpul de control al ministrului o sa ia fiecare companie. Din 2007 nu a fost nici un corp de control la Hidroelectrica. Nu este normal. Ieri (n.r. marţi) am trimis corpul de control la Hidroelectrica", a mai spus Constantin Niţă.