27 noiembrie 2021

Controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 24.10.2021 şi 25.10.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de trei inculpaţi, în vârstă de 43 de ani, 31 de ani şi 17 ani, iar faţă de un alt inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

La data de 24.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa au organizat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza judeţului Argeş, în urma căreia unul dintre inculpaţi a fost surprins, în timp ce deţinea asupra sa, cantitatea de 500 grame de cocaină.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpatul, în vârstă de 43 ani, a introdus în ţară, din Belgia, droguri de risc, pe care, ulterior, le-a distribuit către consumatori, prin intermediul celorlalţi inculpaţi.

Din investigaţiile efectuate în cauză, s-a constat faptul că, inculpatul a desfăşurat mai multe activităţi de comercializare de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (ecstasy, cocaină, heroină), pe care le-a depozitat în pământ, prin săparea de gropi şi însemnarea acestora pentru o recunoaştere ulterioară în momentul distribuţiei. De asemenea, s-a stabilit şi faptul că, acelaşi inculpat, a înfiinţat o cultură de cannabis, în scopul comercializării de droguri de risc.

La data de 24.10.2021 şi 25.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Ploieşti şi S.C.C.O. Dâmboviţa au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, în urma cărora au fost găsite şi ridicate, o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, 3 arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartuşe cu proiectil, 25 de cartuşe G.F.L., 380 de cartuşe fără proiectil, 6 plicuri autosigilante, susceptibile a conţine cannabis, 1 plic autosigilant, susceptibil a conţine cocaină, 3 comprimate ecstasy, arme albe, materiale pirotehnice şi suma de 2.800 de euro.

La data de 25.10.2021, cei trei inculpaţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul minor, respectiv arestarea preventivă, pentru ceilalţi doi inculpaţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa