Publicat: 31 Iulie, 2018 - 13:16
Share

Pe 4 august, patru cicliști temerari iau startul din București într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani de România Mare. Timp de 16 zile vor „desena” conturul țării pe bicicletă pentru o cauză nobilă: conștientizarea autismului în cât mai multe comunități și strângerea de fonduri pentru recuperarea celor 500 de copii speciali ai asociației Help Autism.

Inițiativa „Contour 100” aparține UBIS Club și este organizată în parteneriat cu Help Autism, EduCaB şi Editura Herald, cu susținerea Novo Park,  a sindicatului U.P.A., Randstad, Orbea și Trisport.
Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ștefan Slăvilă și Alexandru Mierlea sunt cicliștii din comunitatea „Vara la Pedală”, transformați în ambasadori ai copiilor cu autism, care vor descoperi frumusețile României pe parcursul a 3.000 de km, parcurși pe bicicletă. 
Traseul urmărește extremitățile geografice ale României și traversează forme majore de relief. Fiecare zi a Contour-ului include locuri simbolice pentru istoria românilor. 
Turul se împarte în etape de aproximativ 180 km/zi, cu începere din București spre sud, apoi spre est, pentru a reveni în Capitală pe 19 august. 
Pe parcursul celor două săptămâni, echipa și staff-ul tehnic vor poposi în biblioteci publice, înscrise în programul EduCaB, unde vor participa la evenimentele de informare și conștientizare a autismului. În fiecare dintre aceste locații vor fi împărțite cărți și materiale informative pentru a fi distribuite mai departe în comunitățile locale. 
Pe data de 3 august, cu o zi înainte de start, în curtea interioară a complexului Novo Park din București, echipa de cicliști, alături de parteneri, invită pasionații de ciclism și fapte bune și susținători ai cauzei copiilor cu autism, la evenimentul de lansare a inițiativei. A doua zi, pe 4 august, dimineața la ora 7:30, la intrarea Șincai a Parcului Tineretului cei patru cicliști iau startul în aventura celor două săptămâni de pedalat în jurul țării.    
Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va avea loc în Constanța, pe 6 august, în amfiteatrul Bibliotecii Județene, între orele 10:30 – 12:00, unde doritorii vor putea face cunoștință cu echipa cicliștilor și echipa Help Autism.
Pe data de 8 august, la Iași, echipa va participa, alături de colegii din comunitatea „Vara la Pedală” Iași, la evenimentul de final de etapă, la Iași Palas Mall, între orele 16:00 – 18:00. 
Pe 10 august, în orașul Suceava, membrii comunității locale și reprezentanții presei sunt invitați, alături de echipă și de specialiștii în terapia copiilor cu autism, la centrul comercial Shopping City, între orele 11:00 – 15:00, pentru cel mai  mare eveniment de conștientizare al traseului.
Aventura se încheie pe 19 august în București. 
Oricine poate susține inițiativa Contour 100 contribuind cu donații pentru susținerea terapiei copiilor cu autism pe platforma Galantom urmărind link-ul galantom: http://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6223
Donațiile vor fi recompensate cu un cadou personalizat cu însemnele evenimentului. 
Pentru o donație de 100 de lei, donatorul primește o diplomă personalizată, o insignă și o brățară, la 200 de lei se adaugă și un tricou al evenimentului, iar la 400 de lei și o medalie personalizată.

Mai multe informații despre eveniment și desfășurarea cursei pe paginile de Facebook ale organizatorilor: https://www.facebook.com/ubisclub și https://www.facebook.com/helpautism.ro/  

Este o organizaţie non-profit înfiinţată în mediul corporate, în urmă cu 10 ani, în Bucuresti şi extinsă în 2011 la Iaşi. Scopul organizației este de a se implica în acţuni şi de a crea proiecte care să ducă la dezvoltarea armonioasă a comunităţilor prin iniţiative culturale, sportive şi sociale.

Este prima comunitate creată în cadrul UBIS Club de către un grup de entuziaști ai mersului pe bicicletă.
Bogdan Bara, membru fondator al VLP, a adunat în cei peste 5 ani care au trecut de la prima ediție a pedalatului de vară cu colegii de la birou, mai mult de 33.000 km.
La sfârșitul lui 2017, când alături de colegi au depășit 8.000 km individual, au decis să-și încerce puterile cu o altă provocare: “In 2018 sărbătorim 100 ani de la Marea Unire și am vrea sa transmitem un mesaj sportiv frumos, făcând conturul țării pe bicicletă!”  

Asociaţia Help Autism se implică de peste 8 ani în derularea de programe de conştientizare a autismului, diagnostic precoce şi intervenţie timpurie pentru copiii cu autism. Help Autism este astăzi organizația neguvernamentală, din sfera autismului, cu cei mai mulți beneficiari. 500 de copii diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist sunt susținuți în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre, 6 parteneriate public-private și la domiciliu. 

Editura Herald oferă acces nemijlocit la textele esenţiale ale umanităţii, adunate de specialişti în colecţii reprezentative pentru fiecare spaţiu cultural în parte. 
Astfel, scopul editurii este de a oferi posibile direcţii către Cunoaştere şi Adevăr care să contribuie la redescoperirea valorilor fundamentale de care avem nevoie pentru a trăi în armonie cu noi înşine şi cu lumea. 

EduCaB este un mecanism care ajută la creșterea capacității de dezvoltare instituțională prin catalizarea elementelor educaționale și a posibilităților de dezvoltare locală în cadrul comunităților. Pentru atingerea acestui obiectiv, EduCaB investește pasiunea membrilor săi în creșterea potențialului educațional al bibliotecilor publice. Astfel, bibliotecile publice înscrise in programul EduCaB, preluând materialele donate de Editura Herald, devin centre culturale care contribuie la difuzarea informației de calitate despre autism.
 

Tag-uri Institutii: