29 mai 2022

Convorbirea telefonică a prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o discuţie telefonică cu omologul său, prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawieski. Premierul polon l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea funcţiei de prim-ministru şi a remarcat stabilitatea oferită de Marea Coaliţie realizată în România.

Cei doi au exprimat satisfacţia pentru bunele relaţii pe care le au România şi Polonia.

Premierul României a mulţumit pentru felicitările adresate şi a remarcat dezvoltarea deosebită a relaţiilor româno-polone bazate pe Parteneriatul Strategic care leagă cele două state şi pe proiectele comune în cadrul Iniţiativei celor trei mări şi a formatului Bucureşti 9, a cooperării în cadrul NATO şi UE. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulţumit pentru sprijinul oferit de către Polonia în cadrul perioadei dificile a celui de-al pattrulea val Covid-19.

Cei doi prim-miniştri au stabilit ca viitoarea şedinţă comună a Guvernelor celor două state să aibă loc la 3 martie 2022, la Varşovia. De asemenea, o parte importantă a convorbirii s-a referit la problematica de securitate, acţiunile hibride din Estul Europei şi presiunile militare ale Rusiei asupra Ucrainei. Prim-miniştrii României şi Poloniei au stabilit să menţină un contact personal apropiat şi consultări bilaterale pe orice temă de direct interes.

Biroul de presă al Guvernului