Publicat: 24 Mai, 2012 - 20:14
Share

În perioada 21 - 24 Mai 2012, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri în colaborare cu CRPCIS și Camera bilaterală de Comerț și Industrie România-Tunisia organizează o misiune economică multisectorială în Maroc formată din reprezentanții a zece firme, care operează în domenii diferite, precum material rulant, motoare și echipamente electrice, utilaj industrial, ITC, tehnica dentară, cherestea si materiale de construcții, produse textile și altele.

Programul misiunii economice romane in Maroc a debutat cu o reuniune de informare la Centrul Regional de Investitii (CRI) din orasul Tanger.

Cu aceasta ocazie, oamenii de afaceri romani au fost informati despre proiectele in derulare si in perspectiva, prevazute a se realiza in regiunea de Nord a Marocului, de reglementarile si facilitatile oferite investitorilor straini, cat si de procedurile necesare constituirii de societati comerciale inregistrate in Maroc. 

In aceasi a avut loc un forum de afaceri organizat la Camera de Comert, Industrie si Servicii din Tanger. Prima parte a lucrarilor a cuprins prezentari cu caracter economic general, prilej de a oferi asistentei marocane o ampla imagine asupra varietatii, dimensiunii si diversitatii ofertei romanesti de export, precum si informatii privind capacitatea, expertiza, si interesul firmelor romanesti de  a-si face simtita prezenta in programul de investitii pe care Marocul  il va gestioana in urmatorii ani.

Agenda forumului a cuprins in cea de a doua parte intalniri bilaterale in cadrul carora oamenii de afaceri romani au identificat diferite oportunitati de business: cereri de oferta pentru cherestea si materiale de constructii, aparatura I.T., piese de schimb si echipamente industriale, componente pentru material rulant s.a. De asemenea, au fost initiate tratative pentru realizarea unor parteneriate vizand proiecte in domeniul turismului, constructiilor industriale si a producerii energiei fotovoltaice.
 
Misiunea economica romana isi va continua programul cu intalniri de afaceri, pe domenii de interes, organizate prin BPCE Tanger si Camera bilaterala de Comert, si Industrie Maroc – Romania, urmand ca ultima zi de lucru sa fie marcata de un forum economic prevazut a se desfasura in capitala tarii, Rabat.