Publicat: 7 Iulie, 2016 - 18:00
Share

Joi, USH Pro Business a organizat o noua intalnire privind perspectivele de cooperare intre mediul academic si mediul de afaceri in cadrul strategiei Uniunii Europene pentru Strategia Dunarii. 
Acest eveniment  a adus fata in fata mediul academic si mediul de afaceri in vederea identificarii unor proiecte cu finantare SUERD.  In cadrul seminarului a fost prezentat programul Transnational Dunarea 2020 din perspectiva lansarii in luna octombrie 2016 a unui nou apel de proiecte in acest program. 
Continutul dezbaterii a fost pragmatic si orientat spre solutii concrete de finantare, astfel incat, atat firmele cat si mediul academic sa beneficieze de aceste programe. In acest sens, este imbucurator faptul ca, din ce in ce mai multe firme romanesti sau autoritati au devenit lideri sau au participat in proiecte europene.
S-a scos in evidenta si faptul ca, exista o lipsa de cunoastere asupra oportunitatilor oferite de aceste programe, iar modurile in care acestea sunt descrise sau in care se pot accesa finantari sunt complicate si adeseori greu de inteles, ceea ce descurajeaza firmele. Pentru a acoperi acest decalaj de cunoastere, USH Pro Business isi propune sa popularizeze in continuare oportunitatile deschise de aceste fonduri.
De asemenea, s-a facut o prezentare generala a proiectelor corespunzatoare ariei prioritare PA 8 Competitivitate, urmare intalnirii din luna iunie a Comitetului Coordonator al acestei  arii.
Au fost identificate domenii de interes pentru mediul de afaceri precum: invatamantul dual, internationalizarea IMM-urilor, dezvoltarea de ecosisteme ale inovarii, dezvoltarea sustenabila a comunitatilor locale, energiile verzi, invatamantul antreprenorial si dezvoltarea clusterelor in domeniul bioeconomiei.
Domeniul invatamantului dual a fost intens dezbatut existand un interes major pentru dezvoltarea de proiecte in comun ale mediului de afaceri si cel universiar. 
Centrul USH Pro Business este deschis solicitarilor de consiliere si scriere de proiecte pe programele europene relevante pentru Strategia SUERD, care vizeaza dezvoltarea afacerilor si competitivitatea regionala, sens in care persoanele care nu au asistat la seria de evenimente de acest gen sunt invitate sa ne contacteze la [email protected]