27 octombrie 2021

Cooperare militara India – Afghanistan. Comandantul Forțelor Armate Afgane va ajunge în India pe 27 iulie pentru a discuta despre legăturile militare

iNDIA HARTA
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comandantul Forțelor Armate Afgane va ajunge în India pe 27 iulie pentru a discuta despre legăturile militare
Generalul Mohammad Ahmadzai va purta discuții cu înaltul comandament al forțelor armate ale țării, notează presa de la Delhi.

Comandantul Forțelor Armate din Afganistan, generalul Wali Mohammad Ahmadzai, va ajunge în India pe 27 iulie pentru a discuta cu omologii din India, unul dintre principalii săi aliați, extinderea cooperării militare în domeniul militar. După cum a menționat marți canalul de televiziune indian NDTV , citând surse informate, în contextul intensificării ofensivei militanților talibani după retragerea aproape tuturor trupelor coaliției internaționale, guvernul afghan face apel la aliații săi pentru a-și consolida forțele de securitate.

„Se așteaptă ca, comandantul forțelor armate afgane, să sosească în India pe 27 iulie, pentru o vizită de trei zile”, spun sursele canalului. „Principalul subiect al vizitei este consolidarea cooperării în domeniul apărării”.

Se așteaptă ca generalul Ahmadzai să poarte discuții cu Înaltul Comandament indian, inclusiv cu generalul, șef de stat major al armatei indiene, Manoj Mukund Naravane și consilierul pentru securitate națională al premierului indian, Ajit Doval, indică surse NDTV. Se așteaptă ca Ahmadzai să ceară Indiei provizii de arme pentru a spori capacitățile de luptă ale armatei afgane.

Legături militare cu India
În ultimii ani, India, subliniază canalul, a furnizat cinci elicoptere de luptă în Afganistan. În plus, Kabulul a apelat la New Delhi pentru asistență în modernizarea vechilor elicoptere de luptă fabricate de sovietici și avioane de transport militar. Datorită sancțiunilor occidentale, Afganistanul întâmpină probleme în obținerea pieselor de schimb pentru aeronave.

India, notează canalul, a investit deja 3 miliarde de dolari în asistență pentru guvernul afgan și în redresarea economică a țării.

Ciprian Pop