Publicat: 27 Iulie, 2014 - 15:52
Share

Poliția Română continuă misiunile de suport operativ pe teritoriul Franței. La invitația autoritățile franceze, în perioada iulie – octombrie 2014, 32 de polițiști români desfășoară misiuni de suport operativ.  

La data de 27 iulie a.c., 12 poliţişti români încep o misiune de suport operativ, în Franța. Misiunea durează până la data de 23 octombrie a.c. și se desfășoară în baza invitației transmise de autoritățile franceze.

Aceștia se alătură altor 20 de poliţişti români care, în perioada 7 iulie – 29 august a.c., împreună cu autorităţile poliţieneşti franceze, participă la activităţi de patrulare pentru combaterea infracţionalităţii în zona pariziană. 

Scopul misiunilor îl reprezintă acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. 

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie, ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie. 

Partenerii francezi au apreciat sprijinul oferit de Poliţia Română în cadrul misiunilor temporare de cooperare poliţienească internaţională desfășurate până în prezent, acestea contribuind la scăderea faptelor antisociale produse de cetăţenii români pe teritoriul francez.