Publicat: 21 August, 2013 - 17:21
Share
Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au desfăşurat, în perioada 5 - 16 august, acţiuni rutiere în cadrul unor patrule mixte româno-ungare, în zona oraşului Szolnok din Ungaria.
 
În perioada 5 - 16 august a.c., la invitaţia Căpităniei de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, în cadrul unui parteneriat de cooperare poliţienească transfrontalieră, iniţiat în anul 2008, o delegaţie formată din doi poliţişti, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, s-a aflat într-un schimb de experienţă în oraşul Szolnok din Ungaria.
 
Cei doi poliţişti români, respectiv, un agent principal de poliţie din cadrul Serviciului Rutier şi un agent principal de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bocicoiu Mare au desfăşurat activităţi în cadrul unor patrule mixte româno – maghiare, având statutul de observatori. 
 
Poliţiştii români au însoţit în teren echipajele de poliţie rutieră maghiare, în scopul eficientizării siguranţei rutiere şi au acordat sprijin la interpretarea documentelor emise de autorităţile române şi pentru relaţionarea, cât mai bună, cu conducătorii auto români controlaţi. 
 
Pe timpul verificărilor efectuate pe Drumul European M4, una dintre principalele artere de circulaţie din Republica Ungară, poliţiştii au identificat în trafic numeroşi şoferi de naţionalitate română, care tranzitau statul, în calitate de turişti, ori în interes de serviciu. 
 
Şoferii români aflaţi la volan pe teritoriul Ungariei au fost surprinşi de faptul că, pe teritoriul Ungariei, poliţiştii rutieri li s-au adresat în limba română, dar astfel verificările au fost efectuate cu o mai mare operativitate şi mai eficient. 
 
„În perioada în care ne-am aflat în localitatea Szolnok, am participat, împreună cu poliţiştii maghiari, la efectuarea de verificări în trafic şi am constatat că există o mare asemănare între prevederile legale din domeniul rutier din cele două ţări, dar şi cu privirre la principalele abateri de la regimul circulaţiei, cu care se confruntă poliţiştii rutieri din România şi Ungaria”, a precizat unul dintre poliţişti.