27 noiembrie 2021

Cooperarea în domeniul apărării cu India va fi subiectul principal al vizitei ministrului britanic de externe la Mumbai

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Concomitent cu vizita lui Elizabeth Truss, portavionul britanic Queen Elizabeth va participa la exercițiile comune ale Marinei și Forțelor Aeriene ale celor două țări din Oceanul Indian.

Întărirea cooperării în domeniul apărării dintre Regatul Unit și India va fi subiectul principal al vizitei de sâmbătă a ministrului britanic de externe, Elizabeth Truss, la Mumbai. După cum se precizează în mesajul Ministerului Britanic de Externe, odată cu vizita demnitarului londonez în India, portavionul britanic Queen Elizabeth va participa la exerciții comune ale Marinei și Forțelor Aeriene ale celor două țări din Oceanul Indian.

„Vizita ministrului va duce mai departe negocierile privind consolidarea legăturilor de apărare și securitate și dezvoltarea cooperării strategice în regiunea Indo-Pacifica. Lucrarea comună preconizată de premierul Boris Johnson și prim-ministrul indian va continua. Narendra Modi a gandit foaie de parcurs pentru cooperarea dintre India și Marea Britanie până în 2030 în domeniul securității maritime, securității cibernetice și luptei împotriva terorismului, a declarat ministerul. Cele două state vor aborda amenințările comune și vor consolida comerțul bilateral in sfera echipamentelor pentru apărare. ”

Înainte de vizita sa la Mumbai, Trass a spus că participarea portavionului la exerciții comune cu forțele indiene exemplifica pivotul Marii Britanii către Indo-Pacific după retragerea regatului din UE.

Vineri, Truss s-a întâlnit cu omologul său indian, Subramaniyam Jaishankar, la New Delhi pentru a discuta despre implementarea proiectelor economice și de infrastructură comune.

foto:defenseromania.ro
Ciprian Pop