Publicat: 9 August, 2018 - 13:40

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a luat act cu îngrijorare despre dezvăluirile protestatarilor din faţa SUUB şi salută decizia acestora de a nu mai accepta să lucreze în condiţii care pun în pericol viaţa pacienţilor.

COPAC cere autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea situaţiei, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o ţară europeană.

COPAC roagă profesioniştii din sistemul sănătate să aibă curajul şi să semnaleze neajunsurile din sistem, acesta fiind primul pas în direcţia îmbunătăţirii situaţiei.

"Le mulţumim angajaţilor de la Spitalul Universitar pentru că au au avut curajul şi responsabilitatea de a arăta situaţia dezastruoasă în care pacienţii sunt trataţi, iar acest lucru, din păcate nu se întâmplă de ieri de azi. Atunci când mergem într-un spital, oricare ar fi el, noi, ca pacienţi, vedem doar o parte a situaţiei, nu ştim cum au fost dezinfectate instrumentarele sau cum s-a dezinfectat sala de operaţii, de exemplu. 

De aceea este foarte important ca cei care ştiu cu adevărat situaţia din spitale, profesioniştii, să iasă şi să spună deschis ce se petrece cu adevărat în spitale. Numai dacă medicii şi personalul medical din sistem refuză să mai accepte situaţia şi să lucreze în condiţii de risc pentru ei şi pentru pacienţi, putem schimba ceva. Numai dacă avem curajul de a arăta şi recunoaşte starea existentă putem face un pas spre spre îmbunătăţirea situaţiei. Ne-am dori ca şi organizaţiile profesionale să susţină demersurile colegilor lor, având în vedere că vorbim de siguranţa profesioniştilor şi a pacienţilor", a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC. Comunicat de presă - COPAC
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: