Publicat: 23 Mai, 2016 - 20:42
Share

Mișcarea Federalistă Europeană — Filiala Stiria din Austria, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița au organizat miercuri, 18 mai, începând cu orele 10,30, la Școala Primară I Feldbach, Stiria / Austria, vernisajul expoziției internaționale de desene 'Copiii desenează ținutul natal / Kinder malen ihre Heimat', ediția a XIII-a. După prezentarea acestei expozitii la Resita, a venit rândul si participantilor din Austria de a organiza expozitia cu caracter itinerant.

La vernisajul la care au fost prezenti elevi participanți la concursul internațional inițiat de reșițeni, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților locale, iubitori ai artei, au vorbit directoarea institutiei scolare, Elisabeth Anagnostopoulos, viceprimarul orașului Anton Schuh, precum si coordonatorul concursului din Resita.

Expozitia va rămâne deschisă la Feldbach până la sfârșitul lunii, după care se va prezenta în iulie la Maribor/ Slovenia, iar toamna la Cernăuți în Ucraina.

Erwin Josef Țigla