Publicat: 25 August, 2012 - 12:55
Share

În apropierea noului an şcolar, copiii defavorizaţi din sectorul 6 sunt sprijiniţi în vederea achiziţionării rechizitelor şi materialelor şcolare necesare (uniforme, încălţăminte) pentru a facilita accesul la educaţie. Începutul lunii septembrie înseamnă pentru fiecare elev, pregătirea pentru prima zi de şcoală, iar în acest sens, anul trecut peste 200 de copii defavorizaţi au beneficiat de ajutor în vederea asigurării necesarului de rechizite.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, prin intermediul programelor derulate împreună cu partenerii sociali (Fundaţia Filantropică Metropolis, FICR, Copiii Ro, etc.), implicaţi în susţinerea copiilor şi familiilor din care provin, asigură rechizitele necesare pentru ca cei mici să poată beneficia de învăţătură, de dezvoltarea fizică şi  psihică armonioasă, necesare în orice societate sănătoasă.
Anul trecut, micuţii mai puţin norocoşi, au avut parte de un ajutor neaşteptat, peste 100 de familii defavorizate, de pe raza sectorului 6, au beneficiat de prestaţii financiare în valoare de 95000 lei oferite de fundaţia Hope and Homes for Children România. Prestaţiile financiare acordate au fost utilizate de către părinţi pentru achiziţionarea rechizitelor, alimentelor, jucăriilor şi îmbrăcăminte.

Acest sprijin a ajutat la reducerea bugetului proiectului Prestaţii financiare exceptionale alocat de Consiliul Local Sector 6, pe anul 2012, la mai puţin de jumătate (de la 250000 lei pe 2011 la 100000 lei pe 2012).
Pentru că accesul la educaţia de calitate este o prioritate pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, copiii aflaţi în centrele de plasament de pe raza sectorului 6 beneficiază, anual, de rechizite, îmbrăcăminte şcolară şi îndrumare specializată, în funcţie de necesităţile fiecăruia.