Publicat: 14 Mai, 2018 - 16:18

Accident într-un parc de joacă din Craiova. Un copil de 10 ani a fost rănit după ce coarda unei tiroliene s-a rupt. Băiatul a căzut de la opt metri înălţime, dar echipamentul de protecţie a fost salvator în cazul său. Copilul are vânătăi şi o entorsă, dar este în afara oricărui pericol. Poliţia face verificări şi a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sute de copii au fost în parc, pentru o activitate organizată de un ONG.

Daniel Bornaz, tatăl copilului: Era ruptă și asigurată cu bandă adezivă în speranța că ar rezista. Am venit practic la o joacă și mă duc să îl iau de la spital.

Minorul a ajuns la spital rănit, dar conştient.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Craiova: S-a diagnosticat o contuzie de umăr stâng, o entorsă gleznă stângă, este conștient în continuare, stabil hemodinamic și respirator, urmează să vină și celelalte rezultate.

Acum, poliția face verificări intr-un dosar penal. Organizatorii activității din parc, care montaseră şi tiroliana, spun că dau declarații doar la poliție.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Din primele cercetări, a rezultat că minorul a căzut ca urmare a ruperii coardei ce face legătura între harnașamentul de siguranță și scripetele tirolienei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Vinovații riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: