Publicat: 1 Octombrie, 2012 - 08:30
Share

 Ieri, in jurul orelor 18:00, o echipă canină, formată din poliţist conductor câine şi câine specializat din cadrul Centrului Chinologic 'Dr. Aurel Greblea' Sibiu, împreună cu cetăţeni care au participat în mod voluntar la activităţile de căutare, l-au găsit pe copilul de 8 ani, semnalat ca dispărut de la domiciliu din seara zilei de 29 Septembrie. Minorul a fost găsit la aproximativ 2 kilometri de locuinţă, într-o zonă împădurită, greu accesibilă şi a fost transportat imediat de către poliţişti la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, pentru investigaţii medicale.

Căutat de peste 30 poliţişti, jandarmi şi localnici din Târgu Cărbuneşti, băieţelul în vârstă de opt ani, Constantin Mario Popescu, a fost găsit de câinele de urmă, special dresat, la circa 1,5 kilometri de casă, într-o pădure. "Este în ordine, este bine!", a strigat stăpânul câinelui salvator. Câinele care i-a salvat viaţa lui Mario se numeşte Marco, iar instructorul său este agentul şef adjunct Mihai Belanciuc.

 

 La misiunile de căutare au participat alături de poliţişti ai I.P.J. Gorj, jandarmi şi zeci de cetăţeni.

 De asemenea, pentru a veni în ajutorul colegilor de la I.P.J. Gorj, şeful Poliţiei Române a dispus ca două echipe canine de la Centrul Chinologic 'Dr. Aurel Greblea' Sibiu să se deplaseze în localitatea Târgu-Cărbuneşti.

 Transportul celor două echipe canine de la Sibiu în localitatea Târgu-Cărbuneşti s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 Mulţumim cetăţenilor care au participat la căutări, precum şi reprezentanţilor mass-media pentru sprijinul acordat în mediatizarea acestui caz de dispariţie.