27 octombrie 2021

„Coppelia”, „CantemirMelo 2” şi „Corsarul” în această săptămână pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă aşteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul de balet pentru copii „Coppelia” de Leo Delibes, concertul Ansamblului Cameral de Muzică Veche „Anton Pann” intitulat „CantemirMelo 2” şi spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, sunt propunerile noastre pentru trei seri printre coregrafii de poveste şi acorduri muzicale.

Miercuri, 6 octombrie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet pentru copii „Coppelia” de Leo Delibes, cea mai recentă premieră a Operei Naţionale Bucureşti. Regia, coregrafia şi adaptarea coregrafică poartă semnătura Corinei Dumitrescu. De secole, mitul însufleţirii obiectelor ce au formă umană a inspirat multe lucrări literare, muzicale, coregrafice sau plastice. „Coppelia” este o variantă a poveştii „Pygmalion şi Galateea”, în care creatorul se îndrăgosteşte de opera sa. Dacă în legendă rezolvarea ţine de ajutorul divin, în povestea noastră, Coppelius, împătimit de ataşamentul pentru păpuşa sa, îşi asumă rolul Afroditei încercând să însufleţească prin mijloace oculte piesa de porţelan.

Joi, 7 octombrie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei va avea loc concertul „CantemirMelo 2”, susţinut de Ansamblul Cameral de Muzică Veche „Anton Pann”. Gândit ca un spectacol de muzică şi poezie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti vor fi recitate poezii din operele lui Miron Costin, ale Mitropolitului Dosoftei, ale poetului persan Omar Khayyam şi ale poetului libanez Khalil Gibran în interpretarea maestrului Sergiu Cioiu şi piese atribuite prin tradiţie orală principelui Dimitrie Cantemir, preluate o parte din culegerea alcătuită de el însuşi şi adăugată ca o parte secundă cărţii de teorie a muzicii intitulată „Cartea Ştiinţei Muzicii după Felul Literelor”, iar altă parte provine din culegerea lui Teodor T. Burada „Scrierile muzicale ale lui Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei”, republicate în cartea „Dimitrie Cantemir – Cartea Ştiinţei Muzicii” de către Eugenia Popescu- Judetz.

Duminică, 10 octombrie, începând cu ora 18:30, vă aşteptăm la spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev, adaptare după Marius Petipa. În spirit romantic, povestea în paşi de dans clasic transpune istoria de dragoste dintre un pirat şi o sclavă, iar acţiunea are loc la Adrianopole, la începutul secolului al XIX-lea. Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic şi interpretativ, a avut timp de un deceniu în distribuţie nume mari ale scenei naţionale bucureştene.

Biletele se pot achiziţiona de pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Şi pentru că ne dorim să rămânem sănătoşi, vă invităm să consultaţi noul regulament de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituţiei în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/