29 septembrie 2022

Coreea de Nord a declarat că a testat pentru prima dată o nouă rachetă hipersonică

Hart COREEA S si N
Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Hwaseong-8” a fost dezvoltat de Academia de Științe Militare din RPDC ca parte a unui plan de cinci ani pentru dezvoltarea armelor strategice

RPDC, la data de 28 septembrie, a testat pentru prima dată noua rachetă hipersonică Hwaseong-8, potrivit ziarului Rodong Sinmun .

Potrivit sursei citate, testele au avut loc la unul dintre locurile de testare din nordul țării, în provincia Chagando. În timpul lansării cu succes, manevrabilitatea și stabilitatea rachetei au fost confirmate, iar caracteristicile sale de alunecare au fost verificate. De asemenea, armata RPDC a fost convinsă de funcționarea stabilă a motorului și a sistemului de alimentare cu combustibil, notează ziarul.

Nu se oferă informații despre cât de departe a zburat racheta. Se spune, însă , ca „Hwaseong-8” a fost dezvoltat de Academia de Științe Militare din RPDC ca parte a unui plan de cinci ani pentru dezvoltarea armelor strategice. În ianuarie, la cel de-al VIII-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea, liderul RPDC, Kim Jong-un, a anunțat că țara continuă un program de dezvoltare a armelor hipersonice.

Marți, Comitetul Șefilor de Stat Major al Forțelor Armate ale Republicii Coreea a anunțat lansarea unei rachete de rază scurtă de către RPDC către Marea Japoniei. Conform estimărilor preliminare, a zburat o distanță de aproximativ 200 km, iar altitudinea sa maximă de zbor a fost de aproximativ 30 km.

Redactor Pop Ciprian-Dorel